Advies (in het Engels en Duits)
Ma-Do 8-17 Uhr
Vr   8-15:30 Uhr
085 888 1070
  • Alle producten Terug
  • Formaten Terug
  • Kleuren Terug
  • Enveloppen Terug
  • Business Terug
  • Kaarten & Papier Terug
  • Verzendverpakkingen Terug
Drukgevoelige verzegeling voor enveloppen

Drukgevoelige verzegeling voor enveloppen

Een gebruiksvriendelijke, drukgevoelige verzegeling voor enveloppen is nog steeds een van de meest populaire soorten zegels. Omdat de zelfklevende flap is bedekt met een plakstrip, hoeft u alleen de plakstrip los te trekken om de lijm los te maken en de envelop kan worden verzegeld. Lees meer
Bestseller
50,79 €
101,58 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
Bestseller
19,68 €
196,75 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
Bestseller
27,81 €
278,10 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
77,79 €
311,14 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
Bestseller
12,71 €
127,10 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
12,61 €
126,08 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
32,89 €
328,94 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
82,11 €
328,43 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
17,69 €
176,92 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
Bestseller
11,95 €
119,47 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
12,15 €
121,51 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
17,23 €
172,35 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
18,25 €
182,52 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
31,47 €
314,70 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
43,67 €
174,69 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending

Envelop zelfklevend

Zelfklevende enveloppen hebben een zelfklevende strook die wordt verborgen door een beschermende strook. Dit zorgt ervoor dat de plakband een langdurige kleefkracht heeft en niet zo snel uitdroogt als bij conventionele enveloppen. Omdat voor het sluiten van de brief alleen de strip moet worden verwijderd, de flap moet worden omgeslagen en uiteindelijk moet worden ingedrukt, geniet deze envelop een speciale populariteit vanwege de eenvoudige bediening.


Envelop zelfklevend: snelle en eenvoudige oplossing

Het zelfstandig bevochtigen en bevochtigen van enveloppen is voor veel mensen vervelend en extreem tijdrovend. Hulpmiddelen zoals natte sponzen kunnen op dit moment praktisch lijken, maar zijn op de lange termijn ook geen ideale oplossing. Het is ook niet altijd gemakkelijk om de juiste vochtigheidsgraad te vinden: als de plakband te vochtig of doorweekt is, hecht de strip niet langer goed aan de envelop en kan deze dus niet worden gesloten. Zelfklevende enveloppen zijn de eenvoudigere en snellere oplossingom brieven op een tijdbesparende en schone manier te sluiten. Als de envelop kleverig is in plaats van "traditioneel" natte lijm, kan dit een grote opluchting zijn, vooral bij het sluiten van meerdere brieven.


Envelop zelfklevend – wat is het verschil tussen zelfklevend en zelfklevend?

Let op, gevaar voor verwarring! Zelfklevende en drukgevoelige enveloppen zijn niet hetzelfde. Weliswaar heeft de zelfklevende envelop ook het voordeel dat hij niet bevochtigd hoeft te worden om te kleven. Omdat het, zoals de naam al zegt, zelfklevend is. In tegenstelling tot een drukgevoelige envelop heeft de zelfklevende envelop een kleefstrook op de binnenflap en op de buitenkant van de envelop. Deze worden niet beschermd door een extra beschermstrip en maken verbinding zodra ze elkaar raken. Drukgevoelige enveloppen daarentegen ontlenen hun herkenningswaarde aan hun extra beschermende strip ver de kleefstrook op de klep.


Drukgevoelige envelop– juiste opslag

Een voordeel is dat drukgevoelige enveloppen tussen de 2 en 5 jaar houdbaar zijn. Dit kan echter alleen worden gegarandeerd als de enveloppen correct worden bewaard. Bij de opslag van enveloppen is het belangrijk dat de kamertemperatuur tussen de 18 en 21 °C ligt en dat de enveloppen niet aan verwarmingen of buitenmuren worden opgeslagen. Te koude of te warme opslag beïnvloedt de houdbaarheid van de enveloppen. Bovendien mag de lucht niet te vochtig of te droog zijn. Zo wordt de houdbaarheid van de lijm al zo lang mogelijk gegarandeerd.


Envelop drukgevoelig: voordelen

Het voordeel van het plakken van enveloppen is dat het hanteren en sluiten van enveloppen sneller en gemakkelijker is dan bij traditionele enveloppen. Bovendien is de lijm door de bescherming lang houdbaar en droogt deze niet zo snel uit. Door de beschermstrip wordt bovendien voorkomen dat de plakstrip aan andere dingen of enveloppen blijft plakken of dat de enveloppe zich per ongeluk zelf sluit. Een ander voordeel van drukgevoelige enveloppen is dat ze niet meer destructief kunnen worden geopend, zoals het geval kan zijn met zelfklevende enveloppen. Dit betekent dat uw zending altijd optimaal beschermd en fraudebestendig is.


Envelop drukgevoelig– voordelig online kopen bij Enveloppen24

Bent u op zoek naar drukgevoelige enveloppen? Wij bieden u een breed assortiment drukgevoelige enveloppen in verschillende maten en kleuren. U vindt er ook andere varianten van enveloppen zoals vierkante enveloppen, gekleurde enveloppen, enveloppen met venster en witte enveloppen.

Veel winkelplezier!


FAQ – Veelgestelde vragen over drukgevoelige enveloppen

1. Wat is een drukgevoelige lijm op enveloppen?

De drukgevoelige lijm op enveloppen is de plakstrook, ook wel drukgevoelige plakstrook genoemd, die zich op de flap van de envelop bevindt. Dit wordt beschermd door een beschermende strook tegen uitdroging. Als deze wordt verwijderd en de flap wordt omgeslagen, kleeft de flap op de envelop en is de brief gesloten. Vanwege de snelle en eenvoudige hantering is dit type enveloppen erg populair. Dankzij de bescherming is de drukgevoelige envelop bijzonder lang houdbaar.


2. Wat is het verschil tussen zelfklevend en drukgevoelig?

Het verschil tussen zelfklevende en drukgevoelige enveloppen ligt enerzijds in de bescherming van de plakband en anderzijds in het aantal. Zelfklevende enveloppen hebben geen beschermende strook over de lijm. Het duidelijkere verschil is dat een zelfklevende envelop twee plakstroken heeft, één op de flap en één op de envelop. Deze kleven zich zodra ze op elkaar worden gedrukt. Een drukgevoelige envelop heeft slechts één kleefstrook op de klep, die wordt beschermd door een beschermstrook. Als deze wordt verwijderd, kan de klep door eenvoudig omklappen en drukken op de envelop worden vastgelijmd.


3. Wat is het voordeel van drukgevoelige enveloppen?

Drukgevoelige envelop: Voordelen van de drukgevoelige enveloppen zijn dat ze niet zo snel uitdrogen door de beschermende strip en daardoor bijzonder lang houdbaar zijn. Bovendien zijn ze snel en eenvoudig te hanteren en dus zeer tijdbesparend. Tijdrovende en vervelende bevochtiging blijft bespaard. Een drukgevoelige envelop kan bovendien na het sluiten niet meer onbeschadigd worden geopend.