Advies (in het Engels en Duits)
Ma-Do 8-17 Uhr
Vr   8-15:30 Uhr
085 888 1070
Enveloppen met lijmstrook

Enveloppen met lijmstrook

Enveloppen met lijmstrook. De vochtige lijmstrook van deze enveloppen wordt bevochtigd en vervolgens gesloten. Lees meer
26,18 €
26,18 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
14,59 €
145,91 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
30,96 €
309,62 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
22,01 €
220,14 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
14,59 €
145,91 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
21,66 €
216,58 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
60,25 €
60,25 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
30,20 €
301,99 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
22,32 €
223,19 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
106,71 €
213,43 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
27,96 €
279,62 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
25,37 €
253,69 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
30,15 €
301,48 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
68,84 €
275,35 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
72,55 €
725,49 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending

Vochtig klevende enveloppen

Natte zelfklevende enveloppen hebben in de envelop een plakband, ook wel rubberen coating genoemd. Deze rubberen bekleding werd voor het eerst op de markt gebracht in 1923. Sindsdien wordt het vooral gebruikt voor postzegels en enveloppen. Natte zelfklevende sluitingen behoren tot de eerste soorten enveloppen en zijn nog steeds een van de meest populaire soorten enveloppen. De plakstrip aan de binnenkant van de envelop kan worden bevochtigd door likken of andere hulpmiddelen zoals natte sponzen, bevochtigerspennen of vingerbevochtigers. Zodra de plakstrip in contact komt met vloeistof, wordt de lijm geactiveerd en kan de envelop worden gesloten.


Envelop natlijm – wat is het?

Een nat klevende envelop is voorzien van een rubberen coating of een plakband in de flap. Als deze plakband in contact komt met vloeistof, wordt de lijm geactiveerd en kan de flap worden gesloten. De rubberen bekleding kan worden bevochtigd met spuug of andere  hulpmiddelen zoals bevochtigingspennen, vingerbevochtigers of natte sponzen  . Omdat dit type sluiting tot een van de eerste soorten behoort, is deze envelop verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen, kleuren en vormen.

Tip: om tijd te besparen bij het verzenden van brieven, kunt u enveloppen met vensters kopen. De adressen kunnen gemakkelijk op het papier worden afgedrukt, zodat u de brief vervolgens alleen in de nat klevende envelop hoeft te plaatsen en deze kunt sluiten.


Natte zelfklevende enveloppen – voordelen

Omdat dit type sluiting bijzonder populair is, is het verkrijgbaar in alle mogelijke uitvoeringen, daarom is er een bijzonder breed scala aan producten beschikbaar. Een ander voordeel van de natklevende enveloppen is dat ze geen extra afval veroorzaken. In veel enveloppen worden de plakstrips beschermd door een beschermende strook tegen uitdroging, wat resulteert in een enorme opeenhoping van extra afval. En hoewel natte zelfklevende enveloppen geen extra bescherming hebben, zijn ze nog steeds extreem lang houdbaar. Met de juiste opslag kunnen ze tot 3 jaar of langer meegaan.


Natte zelfklevende enveloppen – hoe ze op de juiste manier te bewaren

Om een houdbaarheid van maximaal 3 jaar te garanderen, moeten de enveloppen correct worden opgeslagen. Hierbij is het belangrijk dat de kamertemperatuur tussen de 18 en 21 °C ligt. De enveloppen mogen niet worden opgeslagen op verwarmingen of buitenmuren vanwege de meer extreme temperatuurschommelingen, omdat te koude of te warme opslag de duurzaamheid van de rubberen coating beïnvloedt. Evenzo beïnvloedt een te vochtige of droge lucht de enveloppen op de lange termijn.


Wat is het verschil tussen zelfklevend en natklevend?

Zelfklevende en natte zelfklevende enveloppen zijn niet hetzelfde. Terwijl natte klevende enveloppen extra moeten worden bevochtigd om hun kleefkracht te activeren, hebben zelfklevende enveloppen dat niet nodig. Zelfklevende enveloppen hebben in de enveloppe en op de enveloppe een plakband, die aan elkaar kleven zodra ze in contact komen. Net als de natte klevende envelop produceert de zelfklevende envelop geen extra afval.


Natte zelfklevende enveloppen – koop voordelig online bij Enveloppen24

Natte zelfklevende enveloppen nodig? We hebben een enorm assortiment waar je zeker iets in zult vinden! Naast de klassieke witte enveloppen bieden wij nog vele andere varianten aan, zoals gekleurde enveloppen, transparante enveloppen of vierkante enveloppen.


FAQ – Veelgestelde vragen over natklevende enveloppen

1. Wat zijn natte zelfklevende enveloppen?

Als enveloppen nat zijn, betekent dit dat ze extra moeten worden bevochtigd om ze te sluiten. Natte zelfklevende enveloppen hebben een plakband op de briefklep, ook wel rubberen coating genoemd. Zodra de plakstrip in contact komt met vloeistof, wordt de lijm geactiveerd en kan de envelop worden gesloten.


2. Wat is een rubberlaag?

Bij een rubberen bekleding gaat het om een kleefstrook die uit een speciale kleefmassa bestaat. Als deze massa in contact komt met vloeistof, wordt de lijm geactiveerd. Rubbercoatings worden bijzonder vaak gebruikt bij postzegels en enveloppen, zoals bij natklevende enveloppen.


Wat is het verschil tussen zelfklevend en natklevend?

Zelfklevende enveloppen hebben twee plakstrips, één op de envelop, één op de envelop zelf. Als de twee plakstrips in contact komen, verbinden ze zich en hechten ze aan elkaar. Bij natklevende enveloppen zit er een plakstrip op de klep. Als deze bevochtigd wordt, wordt de lijm geactiveerd en kan de klep met aandrukken op de envelop worden geplakt. Als een envelop nat is, heeft u het voordeel van veel verschillende varianten enveloppen.