Advies (in het Engels en Duits)
Ma-Do 8-17 Uhr
Vr   8-15:30 Uhr
085 888 1070
DIN C5 (162 x 229 mm)

DIN C5 (162 x 229 mm)

Bordrug enveloppen C5 hebben een versterkte achterkant om uw inhoud te beschermen tegen kreuken tijdens het versturen. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor belangrijke documenten in A5-formaat. De kartonnen achterwandzakken C5 zijn verkrijgbaar in wit en bruin. Lees meer
62,99 €
251,96 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
42,66 €
341,24 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
56,89 €
455,12 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
54,86 €
438,85 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending
69,09 €
276,37 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending

Bordrug enveloppen in C5

In tegenstelling tot enveloppen hebben  genormte bordrug enveloppen in C5  en andere formaten een versterkte achterkant. Ze hebben als het ware een ruggengraat, waardoor ze de inhoud beschermen tegen knikken. Ze zijn daarom bijzonder geschikt voor belangrijke documenten, maar ook voor andere vlakke verzendartikelen die gevoelig zijn voor beschadiging.


Bordrug enveloppen C5 – gestandaardiseerd en knikbestendig

Het formaat C5 is een gestandaardiseerde maat met een zijde van 162 x 229 mm. Dit betekent dat zendingen van A5-formaat gemakkelijk in de verzendenveloppen passen. Ze zijn verkrijgbaar in twee kleuren: wit en bruin. Het karton op de achterkant is grijs voor bruine enveloppen, voor witte kan het grijs of wit zijn. Dit maakt ze ideaal voor belangrijke documenten of serieuze brieven. Maar u kunt er ook particuliere zendingen uitstekend mee beschermen tegen ongewenst geweld.

Alle beschikbare enveloppen worden met een hechtlijm afgesloten. Daarbij zit er een plakstrip op de klep, die door een siliconenstrip wordt afgedekt. Als u de envelop met kartonnen achterkant in C5 wilt sluiten, trekt u hem eraf en klapt u de flap naar beneden. Met een beetje druk is de envelop vervolgens goed gesloten. Bovendien hebben sommige producten een kijkvenster dat het labelen met de adressen gemakkelijker maakt. Op deze manier kunt u de brieven bedrukken met het adres en vouwen zodat ze zichtbaar zijn achter het raam. Dan ontbreekt alleen nog de postzegel voordat de post op weg kan.


Toepassingen voor bordrug enveloppen C5

De bordrug enveloppen C5 en andere formaten zijn het antwoord van de enveloppenindustrie op de vraag van de consument naar stevige enveloppen. Ze zijn ontworpen om gevoelige zendingen  te beschermen tegen knikken en stoten. In principe kan dus alles worden verzonden dat dun en gevoelig is voor knikken. Om maar een paar voorbeelden te noemen, ze zijn geschikt voor documenten, foto 's, posters, ontvangstbewijzen, catalogi of wenskaarten. Zowel bij zakelijke correspondentie met klanten of zakenpartners als bij privézendingen worden de enveloppen gebruikt. De uniforme grootte vergemakkelijkt vooral in het eerste geval de keuze van de juiste envelop.


Structuur van bordrug enveloppen C5

De enveloppen zijn gemaakt van natron- of offsetpapier. Het bijzondere aan alle bordrug enveloppen C5 is dat karton de achterkant versterkt. Dat maakt ze resistenter dan puur papier.

Natronpapier heeft een glad, geribbeld oppervlak en is gemaakt op basis van kraftpapier of gemengd papier. Dit laatste heeft  een aandeel oud papier. Bij de verdere verwerking wordt natronloog gebruikt, waaraan het materiaal zijn naam te danken heeft. Het papier wordt als zeer scheurbestendig en 100% recyclebaar beschouwd. De bordrug enveloppen in C5 hiervan zijn verkrijgbaar met gramgewichten van 90 of 100 g/m 2.

Offsetpapier daarentegen is houtvrij en aan beide zijden ongestreken. Het oppervlak is mat wit en heeft een ruwe structuur. Het kan goed worden beschreven of ook worden bedrukt en gestempeld. Het gramgewicht van de enveloppen is 120 g/m2.


C5 bordrug enveloppen bij Enveloppen 24

Bij Enveloppen 24 bieden wij u voor alle doeleinden geschikte verzendverpakkingen – of het nu gestandaardiseerde enveloppen, dozen of kartonnen achterwandzakken zijn. C5 is slechts een van de vele formaten die u in ons brede assortiment vindt. Er zijn ook maten die niet voldoen aan de standaard, zoals vierkante enveloppen. Door deze diversiteit maken we het mogelijk om zowel privépost als zakelijke correspondentie in  ideale enveloppen  te verzenden. Als u een eerste overzicht van alle producten wilt, kunt u onze bestsellers bekijken. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen, wij adviseren u graag.