Advies (in het Engels en Duits)
Ma-Do 8-17 Uhr
Vr   8-15:30 Uhr
085 888 1070
DIN Compact (125 x 235 mm)

DIN Compact (125 x 235 mm)

Verzendzakken DIN Compact zijn een praktisch alternatief voor de klassieke postverzending. Ze hebben dezelfde afmetingen als verzendzakken en zijn daarom net zo geschikt voor het verzenden van post met meerdere pagina 's als een traditionele standaard-envelop. Lees meer
44,69 €
89,38 € per 1000 stuks
incl. BTW , excl. Verzending

Verzendzakken DIN compact: belangrijk voor het product

De DIN compacte verzendzakken zijn gemaakt van offsetpapier en hebben een gramsgewicht van 90 g/m². Ze hebben een zelfklevende strip met afplakband op de lip – ideaal voor hoge verzendvolumes. Een envelop weegt ongeveer 6,3 g. De verzendzakken zijn ook niet transparant. Een handige functie : antwoordhoezen, bijvoorbeeld DIN-lange verzendzakken, passen moeiteloos in de envelop.


Verzendzakken DIN Compact voor het verzenden van compacte brieven

Enveloppen en verzendzakken DIN Compact zijn het antwoord op de frequentere verzending van meerzijdige brieven, bijvoorbeeld bij facturen of brieven, die vergezeld gaan van een kopie van de Algemene Voorwaarden (AVV) of de bepalingen inzake gegevensbescherming. Dit gebeurt met de zogenaamde Kompaktbrief. Omdat het doel van het formaat is om dubbelgevouwen A4-bladen te kunnen bevatten, deelt de compacte brief de maximale afmetingen in breedte en hoogte met de standaardbrief. Een compacte brief bereikt echter het dubbele van een standaardbrief (tot 10 mm tegenover maximaal 5 mm) en mag bij het wegen een hoger gewicht bereiken (50 g tegenover 20 g). Voor een compacte brief is ook een iets hogere verzendkosten verschuldigd dan voor een standaardbrief.

Het meest opvallende verschil tussen DIN compacte verzendzakken en enveloppen in hetzelfde formaat is dat de envelop het lipje aan de korte kant draagt. Dit is vooral handig bij het vullen van de envelop , omdat een gevouwen vel papier (of meerdere vellen) vaak comfortabeler in de smalle opening kan worden geschoven dan in de lange zijde van een vergelijkbare envelop. De opening gaat ook sneller, omdat de briefopener aan de korte kant een kortere weg aflegt.

Overigens: in een envelop DIN Kompakt brengt u natuurlijk ook andere verzendingsgoederen onder. Fotografen kunnen bijvoorbeeld in verzendzakken DIN-compacte polaroidfoto 's verzenden, die sinds enkele jaren weer in de mode zijn. Met afmetingen van 88 x 107 millimeter en een beschermende papieren hoes passen talrijke foto 's in een envelop.


Enveloppen 24: uw expert voor verzendzakken van alle soorten

Bij Enveloppen 24 krijgt u uw gewenste product met de voor u optimale eigenschappen – of het nu gaat om een feestelijke gelegenheid of grote hoeveelheden voor zakelijke bestellingen of verzendverpakkingen voor alle gelegenheden. Uit ons meer dan 4.800 artikelen omvattende portfolio ontvangt u alleen op het gebied van verzendzakken bijvoorbeeld verzendzakken van karton, vouwenveloppen en gestoffeerde verzendzakken. Daarbij komen enveloppen ook buiten de DIN-normen zoals vierkante enveloppen evenals enveloppen van kraftpapier en gekleurde enveloppen in verschillende formaten.


FAQ – Veelgestelde vragen over DIN compact-verzendzakken

1. Wat is het verschil tussen envelop en verzendzak?

Het grootste verschil tussen de envelop en de verzendzak is de opening. Deze bevindt zich aan de bovenkant van de lange rand, terwijl de envelop zijn opening aan een van de korte zijden heeft. Afhankelijk van het type envelop kunnen deze bovendien verschillend worden gesloten (rechte of puntige flap), terwijl bij verzendzakken meestal een rechte flap voor de veilige sluiting zorgt.


2. Welke formaten verzendzakken zijn beschikbaar?

Verzendzakken zijn verkrijgbaar in tal van maten, die verwijzen naar de afmetingen die in de DIN zijn gespecificeerd. Zo zijn er bijvoorbeeld enveloppen voor de gangbare formaten DIN Kompakt, A4 of B4. Houd er echter rekening mee dat de maataanduidingen altijd betrekking hebben op de afmetingen van de envelop. Met A4-verzendzakken kunt u dus geen documenten in A4-formaat verzenden, hiervoor hebt u de grotere B4-verzendzakken nodig.